Skip to main content

  Ecco

  Wedstrijd Numansdorp: ‘Ik liep met Ecco helemaal links in de linie toen er op rechts een fazant werd geschoten die ik uit een ooghoek markeerde. Dood, dacht ik, dus voor ons niet belangrijk, want de opdracht zou naar honden gaan, die rechts in de linie liepen. De eerste hond die werd ingezet, schoot over de valplaats, stootte een verse fazant op en jakkerde er achteraan. Na ongeveer vijf minuten had de voorjager hem eindelijk weer terug. De volgende hond deed een haas op, hetzte dat voor de linie langs en vertrok aan de horizon. Toen hij eindelijk weer aan de lijn was, werd hond nummer drie ingezet. Een zeer ervaren golden die heel goed zocht, maar de fazant niet kon vinden. De keurmeesters overlegden en besloten er nog één hond op in te zetten: Ecco. Inmiddels waren er zeker twintig minuten verstreken, dus besloot ik mijn hond in de richting van de valplaats te dirigeren. Op het moment dat ik mijn hand strak langs Ecco’s kop hield, keek ze even omhoog met een blik van: ’Bemoei je er maar niet mee, ik weet best waar die fazant ligt’. In één strakke lijn liep ze tot onder de wind van de valplaats, maakte twee korte slagen tegen de wind en raapte de haan op. Eén van de mooiste geheugenapporten die ik in mijn hondenloopbaan heb gezien!’

  Tineke Antonisse

  Belg. Ch. & Ft.Ch. Golden Ecco v. Renje

  (19 mei 1980)

  De stammoeder van de v.d. Woudstreek Golden Retrievers was Belgisch Werk- en Schoonheidskampioen Golden Ecco van Renje. Ze is gefokt door Jeanneka Labruyère uit de combinatie van Werkkampioen Golden Caya van Renje en een schoonheidskampioen Nelson van de Adnorstee. Ecco is geboren op 19 mei 1980.

  Ecco heeft twee nesten gekregen. Beide keren werd de reu Zephyr van de Druneborgh gebruikt, een reu die afstamde van de oude Engelse werklijnen.
  Het B-nest werd geboren op 7 november 1984 en het C-nest op 21 maart 1987. De pups erfden het markeervermogen, de stabiliteit en de gezondheid van hun moeder. Twaalf pups HD-A en vrij van erfelijke oogafwijkingen. De bekendste reuen uit deze nesten waren Chap v.d. Woudstreek en Barrow v.d. Woudstreek.

  Ecco erfde de goede eigenschappen van haar beide ouders en behaalde als tweede golden in Nederland de titel Dual-Champion.

  Ecco was een fantastische jachthond met als sterkste punt haar steadiness,  markeervermogen en geheugen. Zo won zij de apporteerwedstrijd ‘voor de voet’ in de uitgestrekte bietenvelden van Numansdorp op zeer spectaculaire wijze.

  Titels Ecco

  Beste Retriever 1984 (Nederlandse Retriever Club)
  Belgisch Werk- en Schoonheidskampioen 1984