Skip to main content
Tineke Antonisse

Kennel v.d. Woudstreek

Kennel v.d. Woudstreek ontstaan in Friesland

Tineke Antonisse  behaalde met Andy van Sparrenrode van mw. C. van Crevel- van Oss  in 1972 de titel Beste Retriever en Ideaal Trofee. Andy werd tevens de eerste Nederlandse Golden Retriever met de titel Werk- en Schoonheidskampioen.

Met Woodcock of Sheltingham (FTW) fokte Tineke het eerste Woudstreek nest. Daar zij destijds in de Friese Woudstreek woonde, koos zij voor v.d. Woudstreek. Vader was de Engelse Springer Spaniel Fedor van Duin en Kruidberg. Uit deze combinatie kwam Fedor v.d. Woudstreek. Hij werd Nederlands Werkkampioen.

Visie

Ik heb altijd geprobeerd goldens te fokken die in eerste instantie geschikt zijn voor de jachtpraktijk. Honden die met stijl en allure hun werk doen. Maar het mogen geen racers zijn die hun neus voorbij lopen en voor een doorsnee jager of voorjager moeilijk in de hand zijn te houden. Echte wildvinders met een uitstekend markeervermogen en een stabiel karakter. Verder heb ik altijd gestreefd naar een aangeboren rust op post, de passie onder controle (niet piepen), waardoor ze ook op veldwedstrijden hoog kunnen eindigen. Het grootste compliment? Als jagers voor hun volgende hond weer naar me toekwamen omdat ze weer zo'n zelfde hond wilden hebben.

Tineke Antonisse

Tineke met Philgill's Lucy (moeder van Philgill's Spirit)

'Vakkundig, uitgesproken met een vleugje Friese eigenzinnigheid'

Tineke, de oprichter van de v.d. Woudstreek kennel overleed op 3 april aan de gevolgen van Covid 19.

Tineke bouwde de kennel uit tot een begrip in de jacht- en wedstrijdwereld in Nederland en daarbuiten. Haar enorme kennis op het gebied van jachthondentraining deelde zij in ruime mate. We zijn trots dat we van al die dingen en van haar vriendschap hebben mogen genieten. Ze stond een deel van haar kennelnaam aan ons af maar bleef op de achtergrond onze vraagbaak en adviseur.

We zullen haar missen!

Voor het magazine De Jachthond hebben we een artikel geschreven over Tineke. Klik op de eerste afbeelding om het hele artikel te lezen.