Skip to main content

v.l.n.r. Spica, Rymke, Fetch

v.l.n.r. Rimmer, Rymke, Reska, Fetch, Jolly

v.l.n.r. Rymke, Reska , Fetch

v.d. Woudstreek

Kennel v.d. Woudstreek is opgericht op 31 januari 1975. Hieronder vind je in het kort de geschiedenis van de v.d. Woudstreek honden. In 1983 fokte Tineke Antonisse haar eerste Golden Retriever nest met Ecco van Renje. 

Golden Retrievers en Engelse Springer Spaniels

v.d. Woudstreek Golden Retrievers

Belg. Ch. & Ft.Ch. Golden Ecco v. Renje

De stammoeder van de v.d. Woudstreek Golden Retrievers was Belgisch Werk- en Schoonheidskampioen Golden Ecco van Renje. Ze is gefokt door Jeanneke Labruyère uit de combinatie van Werkkampioen Golden Caya van Renje en een schoonheidskampioen Nelson van de Adnorstee.

Ecco erfde de goede eigenschappen van haar beide ouders en behaalde als tweede golden in Nederland de titel Dual-Champion.

Met Ecco fokte Tineke Antonisse het B- en het C-nest, beide keren met Zephyr van de Druneborgh, een reu die afstamde van de oude Engelse werklijnen. De pups erfden het markeervermogen, de stabiliteit en de gezondheid van hun moeder. Twaalf pups HD-A en vrij van erfelijke oogafwijkingen.

Chap v.d. Woudstreek

Ecco met haar kinderen Barrow en Bordy

Bramble (links) met haar zoon Djeppe

Bramble v.d. Woudstreek

Met Bramble v.d. Woudstreek fokte Tineke in 1987 het D-nest. Als reu gebruikte ze Irvin of Glen Sheallag. De vader van deze hond was Luxemburgs Internationaal Kampioen Lawnswood Woodpecker of Nortonwood en de moeder Belg. en Int kamp. Brambletyne Nadia. Deze hond scoorde niet alleen op de show een U maar haalde ook mooie resultaten op veldwedstrijden en workingtests. 

Bramble kreeg vijf pups.

FT.Ch. Den Dolder Twinkle

De andere goldenteef die veel invloed heeft gehad op de Woudstreek nakomelingen is Nederlands Werkkampioen Den Dolder Twinkle, een uit Engeland geïmporteerde hond met een Nederlands klinkende naam. Twinkle kwam eigenlijk per ongeluk bij Tineke. Haar eigenaar, een bevriende jager kon haar om gezondheidsredenen niet zelf africhten en vroeg de hulp van Tineke. Dus kwam Twinkle als pup en is gebleven.

Het E-nest is vooral bekend geworden doordat veel eigenaren aan proeven en veldwedstrijden hebben deelgenomen.

 • Ecya Jill: winnaar KNJV Apporteer Troffee; Nederlands team Coupe d'Europe
 • Eager Sam: veldwedstrijdwinnar (FTW); Nederlands team Coupe d'Europe
 • Excel: veldwedstrijdwinnaar (FTW)
 • Elroy: diverse kwalificaties op veldwedstrijden
 • Enjoy: Beste Retriever (Nederlandse Retriever Club); Nederlands Werkkampioen

Twinkle heeft twee nesten gehad: het E-nest met Chap van de Woudstreek (Ecco x Zephyr) en het F-nest met als vader Barrow v.d. Woudstreek.

Ecco, Enjoy, Eager Sam, Bramble en Twinkle

F-nest v.d. Woudstreek

FT. Ch. Enjoy v.d. Woudstreek

Met Enjoy fokte Tineke twee nesten. Het G-nest met Kiamfu de Loyival, een Belgische reu. Deze reu viel op wedstrijden op door zijn uitzonderlijke wildvinderskwaliteiten. Een eigenschap die ook zijn grootmoeder had.

De honden uit het G-nest hadden deze eigenschap allemaal, in combinatie met het goede markeervermogen van moeders kant.

De meest succesvolle hond uit dit nest was Gabber v.d. Woudstreek. Een stabiele hond die buitengewoon constant presteerde. Hij  kwam dertien keer uit op proeven en workingtesten en won twaalf keer!
Daarnaast was hij veldwedstrijdwinnaar (FTW).

Enjoy als pup, Twinkle en Chap

Gabber (links), Enjoy en haar dochter Jedde

Tweede nest Enjoy v.d. Woudstreek

Voor het tweede nest van Enjoy, het J-nest, werd een reu uit  Engelse werklijnen gebruikt: Holway Miller. De inbreng van het Engelse werkbloed gaf dit nest iets meer temperament, met behoud van de goede trainbaarheid. De bekendste teef uit deze combinatie is Jedde v.d. Woudstreek, Veldwedstrijdwinnaar (FTW) en successen op proeven en workingtesten.

Jedde v.d. Woudstreek

 

Jolly v.d. Woudstreek

Garby v.d. Woudstreek

Garby, de zus van Gabber, had de goede eigenschappen van haar moeder Enjoy geërfd, waaronder haar gevoeligheid. Om die eigenschappen vast te leggen, besloot Tineke toe te passen met als reu Hunting Ghento v.d. Woudstreek (Felix v.d. Woudstreek x Standerwick Molly).

 

Honden uit dit K-nest:

 • Kennaird: Beste Retriever; Werkkampioen, winnaar workingtesten in binnen- en buitenland
 • Kind Glennys: winnaar workingtesten; deelname Nimrodproef
 • Kaby: successen workingtesten, kwalificaties op apporteerwedstrijden
 • King Jordy, A-diploma, winnaar Brookville Ben Beker, 1U Numansdorp

Enjoy, Garby en Kind Glennys

King Jordy

Jedde v.d. Woudstreek

Met Jedde mocht Tineke een nest fokken, het L-nest. Haar keuze viel daarbij op een Deense reu, Werk- en schoonheidskampioen Joe's Jolly Be Good, een zoon van de beroemde Deense Werkkampioen Spica. Deze teef behaalde op tienjarige leeftijd in België nog een CACIT. Tineke koos voor deze bloedlijn omdat ze geen Engelse werklijnen kon gebruiken (inteelt) en een goed gebouwde reu nodig had om het exterieur te verbeteren. Uit het L-nest hield Tineke de teef Little Spica aan.

Jedde v.d. Woudstreek

Jedde met haar pup Little Spica

Puppytraining L-nest

Kind Glennys v.d. Woudstreek

Ook met een teef uit het K-nest, Kind Glennys v.d. Woudstreek mocht Tineke een nest fokken. Hiervoor koos ze de Engelse reu Werkkampioen Werrington Rory of Clancallum. Deze reu bracht veel temperament in, maar ook goede trainbaarheid en een fijne neus. Honden uit het M-nest presteerden uitstekend op jacht en wedstrijden.

 • Mirko Gyllir: winnaar workingtesten in binnen- en buitenland,
  Nimrod diploma
 • Makker: winnaar MAP's en workingtesten
 • Maddox: succes op workingtesten

Honden uit dit K-nest:

 • Kennaird: Beste Retriever; Werkkampioen, winnaar workingtesten in binnen- en buitenland
 • Kind Glennys: winnaar workingtesten; deelname Nimrodproef
 • Kaby: successen workingtesten, kwalificaties op apporteerwedstrijden
 • King Jordy, A-diploma, winnaar Brookville Ben Beker, 1U Numansdorp

Marsa

Mirko tijdens Nimrod

Little Spica v.d. Woudstreek

Met Spica heeft Tineke twee nesten gefokt. Voor het eerste nest koos ze voor lijnteelt. Way Out's Orion had als vader Eager Sam v.d. Woudstreek. Hierdoor legde ze de goede aanleg van zowel Twinkle als Ecco opnieuw vast. Opvallend was dat Spica heel sterk haar exterieur doorgaf aan dit N-nest.

Noble Fellow was winnaar van een teamwedstrijd, ook andere honden uit dat nest behaalden goede resultaten op workingtesten.

Voor Spica's tweede nest, het O-nest, viel de keuze op een reu uit Engelse werklijnen: Baveybuild Bacchus. Dat resulteerde in honden met temperament en goede jachtaanleg. Honden uit deze combinatie behaalden goede resultaten op workingtesten en KNJV-proeven.

Spica (links) met dochter Nimble

Spica (links) met dochter Only Fetch

Nimble v.d. Woudstreek

In 2002 is Joke De Bruin mede-eigenaar geworden van de kennel v.d. Woudstreek. Met Nimble v.d. Woudstreek (Little Spica x Way Out's Orion) fokte ze in 2003 het P-nest.

v.l.n.r. Pepper, Dazzle en Nimble v.d. Woudstreek

Only Fetch v.d. Woudstreek

In 2005 heeft Emmy Breure het resterende gedeelte van de v.d. Woudstreek kennel overgenomen van Tineke Antonisse.

Emmy Breure heeft met Only Fetch (Little Spica x Baveybuild Bacchus) het R-nest gefokt. Als reu koos zij voor dit nest Happymover Balszac uit Duitsland. Een reu met een 'golden' karakter en veel werklust.

Opvallend van de pups uit deze combinatie is hun goede zoek- en markeervermogen. Met alle honden uit dit nest wordt gewerkt. De meeste honden gaan mee als picker up op jacht.

Uit dit R-nest heeft Emmy de teef Rymke aangehouden.

Reünie van het R-nest in januari 2008:
v.l.n.r: Roserick, Rimmer, Rambling Nesh, Reska, Rymke, Fetch, Riva

Trainingsweek R-nest in Frankrijk met Tineke Antonisse in 2008:
v.l.n.r. oma Little Spica, moeder Only Fetch, Rambling Nesh, Rymke, Reska, Roserick, Ruben

Fetch (rechts) met haar dochter Rymke

Rymke v.d. Woudstreek

Rymke v.d. Woudstreek (Only Fetch v.d. Woudstreek en Happymover Balszac) is een vrolijke hond met een zacht karakter. Het is een niet al te grote, compact gebouwde golden. Ze heeft A-heupen, OCD-vrij en is vrij van erfelijke oogafwijkingen.

Ze gaat graag mee op jacht en loopt rustig los naast het geweer wanneer de Engelse Springer Spaniel Sypke jaagt in de bieten. Ze heeft dit jaar KNJV-B diploma's gehaald. Goed markeren heeft ze van haar moeder geërfd. Ook heeft ze een mooi zoekpatroon. Daarbij laat ze een goed doorzettingsvermogen zien.

In 2010 heeft Rymke 5 pups gekregen, het S-nest. De vader van dit nest is Abnalls Roland, roepnaam Tidal, van Ada Schoenmaker. Een hond die heel graag en zeer snel werkt, goed zoekt en markeert. Ook Tidal heeft zijn sporen reeds verdiend in de jacht en KNJV-B diploma's gehaald. Met de keuze van Tidal gaat Emmy weer terug naar oude Engelse bloedlijnen van Standerwick en Holway. Op de Woudstreek is Spica van dit nest blijven wonen.

Spica v.d. Woudstreek

Spica v.d. Woudstreek (Rymke v.d. Woudstreek x Abnalls Roland) is een enthousiaste Golden met een zacht karakter. Het is een compact gebouwde golden, en net als haar moeder en grootmoeder niet al te groot.  Ze heeft A-heupen, OCD-vrij en is vrij van erfelijke oogafwijkingen.

Het is een hond met veel passie maar wil vooral graag voor jou werken. Ze is goed dirigeerbaar en heeft een uitstekende neus. Goed markeren heeft ze van haar moeder en grootmoeder geërfd. In 2013 heeft ze een KNJV-B diploma behaald. Op jacht is ze steady en zit rustig los naast het geweer.